NASA: Tο Internet στη Σελήνη είναι σημαντικό για το γήινο WiFi

Ο τρόπος και η λειτουργία του ασύρματου Internet στη Σελήνη, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντικοί τομείς για τη λειτουργία του WiFi στη Γη. H NASA μελετά προσεκτικά το συγκεκριμένο ζήτημα, πιθανότατα για το καλό όλων των κατοίκων της Γης.

Όπως συμβαίνει σε όλες τις διαστημικές αποστολές, η μελέτη πάνω στην δημιουργία αξιόπιστων και σταθερών συνδέσεων ασύρματου Internet στη Σελήνη εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην εξαγωγή πολύ σημαντικών συμπερασμάτων για τις πρακτικές ασύρματης δικτύωσης στη Γη. Ο στόχος της NASA είναι να τοποθετήσει πολλούς σταθμούς βάσης στη Σελήνη, έτσι ώστε οι αστροναύτες να επικοινωνούν απρόσκοπτα μεταξύ τους.

Η λογική αυτή θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή και στη Γη, με καλύτερες υποδομές για την ασύρματη δικτύωση και εξάλειψη των προβλημάτων. Πολλά από τα στοιχεία που δοκιμάζει η NASA για τη Σελήνη τα δοκιμάζει πιλοτικά στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ, όπου υπολογίζεται ότι περίπου 20.000 WiFi Routers διάσπαρτα στην πόλη θα μπορούσαν να προσφέρουν σταθερή και απρόσκοπτη σύνδεση στο Internet.

Μια παρόμοια διάταξη θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στο πεδίο των σεληνιακών επικοινωνιών, σε άλλη κλίμακα, βέβαια. Γη και Σελήνη σε αγαστή ερευνητική συνεργασία, λοιπόν…

Source: techblog.gr/

Related Post

Powersoft Computer Solutions Ltd
Powersoft Tower
Leoforos Larnakos 39-41,
1046 Nicosia, Cyprus View Map
T: +357 22 410 000
F: +357 22 677 722
E: admin@powersoft.com.cy
© 2024 Powersoft Computer Solutions Ltd. All Rights Reserved.
Designed and Developed by OPTILINK SOLUTIONS