Ανασκόπηση Επιτυχίας και Κύριων Διδαγμάτων του Πρόσφατου Συνεδρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου

«Γεια σε όλους,

Ήθελα να αφιερώσω λίγο χρόνο για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την απίστευτη επιτυχία του πρόσφατου συνεδρίου μας για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Ήταν μια μέρα γεμάτη με ανεκτίμητες γνώσεις, ενδιαφέροντες ομιλητές και ένα κοινό που πραγματικά το καθιστούσε ένα αξέχαστο γεγονός.

Τις ευχαριστίες μου στους διοργανωτές της IMH Business για την εμπιστοσύνη που μου παραχώρησαν να ηγηθώ αυτού του συνεδρίου.

Καθώς κλείνουμε αυτό το κεφάλαιο, θα ήθελα να μοιραστώ μερικά σημαντικά συμπεράσματα από την εκδήλωση. Σε έναν γρήγορα εξελισσόμενο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι το 84% των αγοραστών εξακολουθούν να επιλέγουν να αγοράζουν από τοπικούς πωλητές, ενώ 1 στους 3 αγοραστές εξερευνούν ευκαιρίες διασυνοριακών συναλλαγών. Αυτό προσφέρει μια σημαντική προοπτική με εκατομμύρια πιθανούς πελάτες.

Για όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν περισσότερο, έχω περιλάβει ένα σύνδεσμο προς μια εκτενή έκθεση με 400 επιπλέον δείκτες απόδοσης από την ecommerce Europe : [Σύνδεσμος προς την Έκθεση. https://lnkd.in/eB6egc62]

Οι influencers με επιρροή συνεχίζoυν να παίζουν καθοριστικό ρόλο, με το 80% των καταναλωτών να τους εμπιστεύονται.

Ένα ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι: Είναι το TEMU ο νέος βασιλιάς; Ήδη υπερτερεί του Shein σε ορισμένες περιοχές.

Επιπλέον, το TikTok αναδύεται ως ένας σημαντικός παίκτης στον επιχειρηματικό κόσμο. Σας ενθαρρύνω να εξερευνήσετε την δυνατότητά του, αλλά να το κάνετε με προσοχή. Ένα μόνο κλικ μπορεί να έχει βαθύ αντίκτυπο στο κύρος του δικού σας brand.

Το  Live streaming shopping αποτελεί μια από τις πιο συναρπαστικές νέες τάσεις, και χαίρομαι να σας ενημερώσω ότι  στο πλαίσιο του συνεδρίου μας σημειώθηκαν συμφωνίες που θα φέρουν αυτήν την καινοτομία στην Κύπρο στο άμεσο μέλλον.

Προσωπικά, πιστεύω ότι ένα νέο e-mall όπως το Jinius έχει τη δυνατότητα να αναδιαμορφώσει το τοπίο του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κύπρο.

Επιπλέον, η εισαγωγή νέων μεθόδων πληρωμής, όπως το “αποκτήστε το τώρα, πληρώστε αργότερα” και το “πληρώστε σε άτοκες δόσεις,” αναμένεται να προωθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη του τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Και ας μην ξεχνάμε την κυρίαρχη επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η AI είναι έτοιμη να μετασχηματίσει κάθε πτυχή της βιομηχανίας.

Ας ελπίσουμε ότι θα διατηρήσουμε όλοι την καλή υγεία και ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να συναντηθούμε και πάλι για ένα ακόμη καλύτερο συνέδριο τον επόμενο χρόνο.»

Γιώργος Μαλέκκος – Διευθύνων Σύμβουλος & Software Innovation Architect της Powersoft

Related Post

Powersoft Computer Solutions Ltd
Powersoft Tower
Leoforos Larnakos 39-41,
1046 Nicosia, Cyprus View Map
T: +357 22 410 000
F: +357 22 677 722
E: admin@powersoft.com.cy
© 2024 Powersoft Computer Solutions Ltd. All Rights Reserved.
Designed and Developed by OPTILINK SOLUTIONS