Αmazon: Τα ρομπότ δημιουργούν, δεν καταργούν θέσεις εργασίας

H νέα τεχνολογία οδηγεί στη δημιουργία εντελώς νέων κατηγοριών θέσεων εργασίας

Ένα κορυφαίο στέλεχος της Amazon δήλωσε στο CNBC την Πέμπτη ότι είναι ένας «μύθος» ότι τα ρομπότ και άλλες τεχνολογίες αφαιρούν θέσεις εργασίας από τους ανθρώπους.

Ο Stefano La Rovere, διευθυντής παγκόσμιας ρομποτικής, μηχατρονικής και βιώσιμης συσκευασίας στην Amazon, δήλωσε ότι, αντί να αντικαταστήσουν τις θέσεις εργασίας, η προηγμένη ρομποτική, η τεχνητή νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες ενισχύουν τους ρόλους των ανθρώπων.

Πρόσθεσε ότι η νέα τεχνολογία οδηγεί στη δημιουργία εντελώς νέων κατηγοριών θέσεων εργασίας.

«Είναι μύθος ότι η τεχνολογία και τα ρομπότ αφαιρούν θέσεις εργασίας», δήλωσε ο La Rovere στην εκπομπή «Street Signs Europe» του CNBC την Πέμπτη.

Η Amazon λέει ότι η εισαγωγή νέων τεχνολογιών έχει ενισχύσει περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας στα κέντρα εκπλήρωσης στην Ευρώπη.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου λέει ότι έχει εγκαταστήσει περισσότερες από 1.000 νέες τεχνολογίες σε όλο το ευρωπαϊκό δίκτυο κέντρων εκπλήρωσης τα τελευταία πέντε χρόνια, για μια συνολική επένδυση άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ (751 εκατομμύρια δολάρια).

«Τα ρομπότ και η τεχνολογία βοηθούν τους υπαλλήλους μας… μειώνοντας την απόσταση περπατήματος μεταξύ των εργασιών, αφαιρώντας τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις ή βοηθώντας τους να σηκώσουν μεγάλα βάρη», δήλωσε ο La Rovere.

«Με τη σειρά τους, οι υπάλληλοί μας μπορούν να μάθουν νέες δεξιότητες, μπορούν να μάθουν νέες ικανότητες, μπορούν να αποκτήσουν νέες ικανότητες που τους επιτρέπουν να προχωρήσουν προς τους στόχους της σταδιοδρομίας τους», πρόσθεσε.

Πάνω από 700 νέες κατηγορίες θέσεων εργασίας «γέννησε» η τεχνολογία

Η La Rovere πρόσθεσε ότι «τα τελευταία χρόνια, περισσότερες από 700 νέες κατηγορίες θέσεων εργασίας έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση της τεχνολογίας».

Ανέφερε το παράδειγμα της δικής του ομάδας, του τμήματος ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης της Amazon, το οποίο επικεντρώνεται στην αυτοματοποίηση του τεράστιου δικτύου κέντρων εκπλήρωσης της Amazon που είναι υπεύθυνα για τη συσκευασία των παραγγελιών και την προετοιμασία για παράδοση στους πελάτες.

Πηγή: ot.gr

Related Post

Powersoft Computer Solutions Ltd
Powersoft Tower
Leoforos Larnakos 39-41,
1046 Nicosia, Cyprus View Map
T: +357 22 410 000
F: +357 22 677 722
E: admin@powersoft.com.cy
© 2024 Powersoft Computer Solutions Ltd. All Rights Reserved.
Designed and Developed by OPTILINK SOLUTIONS