Από τον Απρίλιο η ηλεκτρονική ταυτότητα και υπογραφή, δήλωσε η Συντονίστρια Διεύθυνσης Ψηφιακής Πολιτικής

Από τον Απρίλιο η ηλεκτρονική ταυτότητα και υπογραφή, δήλωσε η Συντονίστρια Διεύθυνσης Ψηφιακής Πολιτικής

Από τον Απρίλιο οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ηλεκτρονική ταυτότητα, ενώ στη ζωή μας μπαίνει και η ηλεκτρονική υπογραφή σε διάφορα έγγραφα δήλωσε η Επικεφαλής του Γραφείου του Υφυπουργού Ερευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και Συντονίστρια Διεύθυνσης Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριακή Πάντζιαρου, μιλώντας στο 2ο Online Conference της εταιρείας FMW Financial Media Way, με θέμα «Τεχνολογία + Ψηφιακός Μετασχηματισμός».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, «παρουσιάζοντας τα σχέδια του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής για ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, η κ. Πάντζιαρου, είπε ότι τα επόμενα χρόνια θα διατεθούν €20 εκατ. για ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, €53 εκατ. για ευρυζωνική δίκτυα και €88 εκατ. για την καινοτόμο, ψηφιακή επιχειρηματικότητα».

Σημείωσε ότι με σύνθημα «Το ταξίδι αρχίζει», η Κύπρος επιχειρεί ένα μεγαλεπήβολο άλμα προς τον ψηφιακό κόσμο με στόχο το δημόσιο να βρίσκεται «σε μια οθόνη».

Τέλος, η κ. Πάντζιαρου, «ανέπτυξε τους σχεδιασμούς για τη νέα ενιαία ιστοσελίδα του κράτους που θα περιέχει όλες τις υπηρεσίες τους».

Ο Λειτουργός Βιομηχανικών Εφαρμογών Α’ του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Κωνσταντίνος Πυρκεττής, παρουσίασε τα σχέδια επιχορήγησης των επιχειρήσεων για τεχνολογική αναβάθμιση, σημειώνοντας ότι «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις και αυτό είναι θετικό».

Αναφερόμενος στους στόχους των σχεδίων είπε ότι αυτοί είναι «η ενίσχυση της ψηφιακής ταυτότητας των επιχειρήσεων, η αύξηση του αριθμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες χρησιμοποιούν τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένου του τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου και η προώθηση της ψηφιακής επιχειρηματικότητας».

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Γιώργος Μιχαηλίδης, αναφέρθηκε στα θέμα κυβερνοασφάλειας σημειώνοντας ότι «η Κύπρος προσπαθεί να έχει όλες τις απαραίτητες υποδομές».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις διαδικτυακές απάτες, ο κ. Μιχαηλίδης, «κάλεσε το κοινό να είναι πολύ προσεκτικό και να αποφεύγει να απαντά σε μηνύματα που θεωρεί ύποπτα για απάτη».

Εκ μέρους του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής (CITEA) ο Δημήτρης Νησιώτης δήλωσε ότι ως κράτος και επιχειρήσεις έχουμε καθυστερήσει στον τομέα της τεχνολογικής αναβάθμισης.

Πρόσθεσε ότι «για να μπορέσουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, θα πρέπει να αποκτήσουμε όραμα, στρατηγική και πρόγραμμα στα θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού».

Ο κ. Νησιώτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ότι η Κύπρος σήμερα έχει μια μοναδική ευκαιρία να προχωρήσει σε ψηφιακό μετασχηματισμό αξιοποιώντας τα κονδύλια που προβλέπονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Powersoft, Γιώργος Μαλέκκος, είπε ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να απευθύνονται στους ειδικούς για να καθορίσουν τις τεχνολογικές ανάγκες τους, ώστε να είναι επιτυχής η τεχνολογική αναβάθμιση τους.

Πρόσθεσε ότι «για την αναγκαία τεχνολογική αναβάθμιση των επιχειρήσεων μας πρέπει να συμβάλουν όλοι, όπως το κράτος, οι τράπεζες και οι εταιρείες πληροφορικής».

Συντονιστής του 2ου Online Conference για την τεχνολογία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της FMW, Δημοσιογράφος, Ιωσήφ Ιωσήφ.

Χορηγός του Online Conference ήταν η εταιρεία Powersoft, ενώ χορηγός επικοινωνίας το περιοδικό nomisma και διαδικτυακός χορηγός η ιστοσελίδα www.nomisma.com.cy.

Πηγή: Cyprus Times

Related Post

Powersoft Computer Solutions Ltd
Powersoft Tower
Leoforos Larnakos 39-41,
1046 Nicosia, Cyprus View Map
T: +357 22 410 000
F: +357 22 677 722
E: admin@powersoft.com.cy
© 2024 Powersoft Computer Solutions Ltd. All Rights Reserved.
Designed and Developed by OPTILINK SOLUTIONS