Το Facebook μετονομάζεται σε Meta, λέει ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook μετονομάζεται σε Meta, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg.
Είναι μέρος μιας προσπάθειας να περιλάβει το όραμά της για την εικονική πραγματικότητα για το μέλλον – κάτι που ο Ζάκερμπεργκ αποκαλεί «μεταδιάστροφο».
Οι σκεπτικιστές επισημαίνουν ότι φαίνεται επίσης να είναι μια προσπάθεια αλλαγής θέματος από τα Facebook Papers, ένα θησαυροφυλάκιο εγγράφων που διέρρευσε και αποκάλυψε τους τρόπους με τους οποίους το Facebook αγνόησε εσωτερικές αναφορές και προειδοποιήσεις για τις βλάβες που δημιούργησε ή μεγέθυνε το κοινωνικό του δίκτυο σε όλο τον κόσμο.
Ο Ζάκερμπεργκ λέει ότι αναμένει ότι το μετασύμπαν θα φτάσει ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους μέσα στην επόμενη δεκαετία. Το μετασύστημα, λέει, θα είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να αλληλεπιδρούν, να εργάζονται και να δημιουργούν προϊόντα και περιεχόμενο σε αυτό που ελπίζει ότι θα είναι ένα νέο οικοσύστημα που θα δημιουργήσει «εκατομμύρια» θέσεις εργασίας για δημιουργούς.
Εξηγώντας το rebrand, ο Zuckerberg είπε ότι το όνομα “Facebook” απλά δεν περιλαμβάνει πλέον “όλα όσα κάνουμε”. Εκτός από το κύριο κοινωνικό της δίκτυο, η εταιρεία περιλαμβάνει επίσης το Instagram, το Messenger, τα ακουστικά Quest VR, την πλατφόρμα Horizon VR και πολλά άλλα.
«Για να αντικατοπτρίσουμε ποιοι είμαστε και το μέλλον που ελπίζουμε να οικοδομήσουμε, είμαι περήφανος που μοιράζομαι ότι η εταιρεία μας είναι πλέον η Meta», είπε.
“Η αποστολή μας παραμένει η ίδια – εξακολουθεί να είναι να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά. Οι εφαρμογές μας και οι επωνυμίες τους δεν αλλάζουν επίσης. Εξακολουθούμε να είμαστε η εταιρεία που σχεδιάζει την τεχνολογία γύρω από τους ανθρώπους.
“Όμως όλα τα προϊόντα μας, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών μας, μοιράζονται τώρα ένα νέο όραμα: να βοηθήσουμε να ζωντανέψει το μετασύμπαν. Και τώρα έχουμε ένα όνομα που αντικατοπτρίζει το εύρος αυτού που κάνουμε.
“Από εδώ και στο εξής, θα είμαστε πρώτοι στο μετασύνδρομο, όχι στο Facebook. Αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου δεν θα χρειαστείτε λογαριασμό στο Facebook για να χρησιμοποιήσετε τις άλλες υπηρεσίες μας. Καθώς η νέα μας επωνυμία αρχίζει να εμφανίζεται στα προϊόντα μας, ελπίζω οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γνωρίσουν τη μάρκα Meta και το μέλλον που αντιπροσωπεύουμε».
Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω υπαρξιακής κρίσης για το Facebook. Αντιμετωπίζει αυξημένο νομοθετικό και ρυθμιστικό έλεγχο σε πολλά μέρη του κόσμου μετά τις αποκαλύψεις στα έγγραφα του Facebook.
Μερικοί από τους μεγαλύτερους επικριτές του Facebook δεν έμοιαζαν να εντυπωσιάζονται. Το Real Facebook Oversight Board, μια ομάδα παρακολούθησης που επικεντρώνεται στην εταιρεία, ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει το όνομά της.
«Η αλλαγή του ονόματός τους δεν αλλάζει την πραγματικότητα: το Facebook καταστρέφει τη δημοκρατία μας και είναι ο κορυφαίος πωλητής παραπληροφόρησης και μίσους στον κόσμο», ανέφερε η ομάδα σε δήλωση. Απαιτείται ανεξάρτητη εποπτεία για να λογοδοτήσει το Facebook».

Πηγή: Euronews

Related Post

Powersoft Computer Solutions Ltd
Powersoft Tower
Leoforos Larnakos 39-41,
1046 Nicosia, Cyprus View Map
T: +357 22 410 000
F: +357 22 677 722
E: admin@powersoft.com.cy
© 2023 Powersoft Computer Solutions Ltd. All Rights Reserved.
Designed and Developed by OPTILINK SOLUTIONS